Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult
Am servit niste doamne cu clatite facute de mine, si una din ele imi zice, incearca sa inlocuesti o parte din lapte cu apa minerala gazoasa. Vei vedea ce efect vor avea, gustul nu se va schimba. Am asteptat prima ocazie si am facut . S-au copt aceste clatite intr-o ora 20 de minute la un foc mai mare ca de obicei. Am ramas foarte incantata... niste clatite gaurite pe toata suprafata lor , de parca erau tesute si foarte subtiri si delicioase. Ma gandesc ce umplutura , as putea sa folosesc , ca sa nu curga din ele.
Prima conditie – toate ingredientele – sa fie aduse la temperatura camerei
intr-un vas se toarna toate ouale, zaharul, sarea si se amesteca bine ,
se adauga jumatate de faina , se amesteca, se adauga jumate de lapte se amesteca, se adauga toata faina , tot laptele, apa gazoasa, untul topit sau uleiul si se amesteca cca 3-4 minute,
obtinem o compozitie omogena ,ca o smintina . Vezi foto. Dupa gust, adaugati putina vanilie.
Un moment important : daca preparati cu oua de casa- aluatul isi va primi compozitia de o culoare galbena frumoasa. Daca nu aveti , va sfatui sa folositi colorantul ORANJ culinar- un pic de colorant dizolvat cu apa sau cu o lingura de lapte si turnati in compozitia pt clatite ,amestecati bine.
Lasati sa se odihneasca aluatul pt prepaprarea clatitelor – cam 30 minute. E posibil, ca se va ingrosa putin , se umfla faina ( totul depinde de calitatea ei ) amestecati cca 50 ml de apa calduta si lasati pe vreo 10 minute sa se odihneasca . Este necesar ca grasimea laptelui sa fie mare.
Urmariti DESCRIEREA retetei si pozele Prepararea clatitelor. Pas cu pas
Din cantitatea de ingrediente s-au obtinut - 45 de clatite, dar aveti in vedere , ca le-am facut foarte subtiri.
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult